Warmteverliesberekening

Wat wordt er precies berekend met een warmteverliesberekening?

Door een warmteverliesberekening te laten maken, komt u te weten hoeveel warmte er, onnodig, verloren gaat. Deze warmte gaat verloren door zowel ramen, deuren, vloeren, wanden en daken. Jaarlijks maken we een groot aantal transmissieberekeningen voor zowel utiliteitsgebouwen, woningen en hoge ruimten. Warmteverliesberekeningen worden vaak gemaakt en gevraagd om een juiste keuze radiatoren of andere verwarmingselementen te kiezen.

Waarom laat u een warmteverliesberekening maken?

Warmteverliesberekeningen, ook wel transmissieberekeningen genoemd, worden doorgaans gemaakt voor het berekenen van de luchthoeveelheid als er verwarmd wordt met lucht. Daarnaast kunt u een transmissieberekening laten maken als:

  •         U een c.v.-installatie wilt laten tekenen. Een warmteverliesberekening is dan nodig om de juiste materialen te kunnen selecteren. Hierbij kunt u dan denken aan vloerverwarming, convectoren en radiatoren.
  •         U een eerdere transmissieberekening heeft laten maken die niet volgens de geldende normen is uitgevoerd. U kunt bij ons een zogenaamde second-opinion laten maken.
  •         U de installatie van een warmtepomp overweegt. Door een juiste berekening kunt u een kleiner type pomp selecteren waarmee u behoorlijk op de investeringskosten kunt besparen.

Klimaatneutraal is de toekomst

Door nu een transmissieberekening uit te laten voeren, bent u beter voorbereid op de toekomst. Het streven naar klimaatneutrale gebouwen en woningen neemt gestaag toe en daarbij kunt u door minder warmte te verliezen op uw maandelijkse kosten besparen. Wilt u weten wat een transmissieberekening voor u kan betekenen? Vraag het onze medewerkers. We informeren u graag over de voordelen en mogelijkheden.