Koellastberekening

Koellastberekening voor een optimaal rendement

CDV-Klimatisering helpt u graag met het maken van een koellastberekening. We zijn u graag van dienst met diverse ondersteunende diensten op het gebied van installatietechniek, architectuur en facility.

Laat u koellastberekening maken door CDV-Klimatisering

Onze onderneming heeft een jarenlange ervaring met projecten binnen de utiliteit- en woningbouw. Daarbij kunt u ten alle tijde rekenen op een hoge kwaliteit, klantgerichte service en bovendien een resultaatgerichte aanpak. Om de juiste koellastberekening te kunnen bepalen gaan we uit van tekeningen en gegevens zoals:

  •         Plattegronden, doorsnedes en aanzichten van het gebouw of de woning.
  •         Huidige isolatiewaarden van de constructie(s).
  •         Ligging van het gebouw of de betreffende ruimtes in een gebouw ten opzichte van het noorden.
  •         De gebruiksfuncties van de ruimtes die berekend dienen te worden.
  •         Aanwezigheid van elektrisch vermogen.
  •         Gegevens en bijzonderheden met betrekking tot de aanwezige verlichting.
  •         Extra en overige informatie die beschikbaar is over de warmte uitstralende objecten die in een gebouw / ruimte aanwezig zijn.

Koellastberekening met nieuwe technieken en moderne software

Onze onderneming maakt voor de berekeningen gebruik van de nieuwste technieken en toepassingen. Als vanzelfsprekend wordt er gewerkt volgens Vabi, ISSO en NEN-normen. Uiteindelijk wordt het minimale vermogen van een gebouw of ruimte gemeten om te kunnen koelen. Door het koelvermogen goed te laten berekenen kunnen de luchtvochtigheid en de ruimtetemperatuur worden bepaald. Alle gegevens bij elkaar, stellen u in staat om kostenbesparend te kunnen werken. Een goede berekening stelt u bovendien in staat om bij de aanschaf van een koelinstallatie op de investeringskosten te besparen. Onze medewerkers brengen precies in beeld wat het benodigde vermogen is om optimaal te kunnen koelen.